Skip to main content

Diensten

Revisie

Uiteraard kun je ook oude apparatuur repareren, echter alle aan slijtage onderhevige onderdelen zijn even oud, de kans dat na een reparatie een gelijksoortig onderdeel het begeeft is dan ook zeer groot. Vandaar dat we bij JPE alleen reviseren, dus alle verouderde onderdelen worden vervangen. Aangezien er tegenwoordig veel betere componenten te koop zijn dan destijds, voeren we tijdens de revisie op plekken waar dat zinvol is tevens een aantal aanpassingen uit. Denk hierbij aan het vergroten van de capaciteit van condensatoren. Ter illustratie, alle Quad apparatuur die we reviseren is minimaal 20 jaar oud, de levensduur van een goede elektrolytische condensator is ongeveer 10 jaar……

Modificatie

Revisie is dus altijd de start van ons werk, echter de Quad apparatuur leent zich bij uitstek voor modificaties, denk hierbij aan aanpassingen die nodig zijn voor het aansluiten van moderne signaal bronnen zoals CD spelers, DAC’s en Streamers. Bronnen die simpelweg nog niet bestonden ten tijde van de meeste Quad ontwerpen. Ook stellen moderne luidsprekers andere eisen aan de eind versterkers. Impedanties van 1 ohm zijn geen uitzonderingen meer, terwijl ‘vroeger’ de norm 8 ohm was. Daarnaast zijn er veel betere componenten te koop. Waarom deed Quad deze aanpassingen niet zelf? Gedeeltelijk deed men dit wel, Quad bestaat nog steeds, en brengt moderne producten uit die aan alle eisen voldoen, ons motto; Wat vroeger goed was, is nog steeds goed, brengt ons echter naar het aanpassen van die ‘oude’ apparatuur aan de moderne tijd. Tevens voorkomt dit dat apparatuur voortijdig in de kliko eindigt. In plaats van allerlei aanpassingen op bestaande printen produceert JPE voor een aantal modellen complete modulen die geplaatst worden in het bestaande chassis.

Restauratie

Soms moeten onderdelen opnieuw gemaakt worden of plaatsen we alternatieven die de originaliteit beïnvloeden. Dit gaat altijd in overleg met de klant. Denk bij restauratie ook aan het "simpel" voorzien van een nieuwe laklaag op de kast.

Service & garantie

We zullen al het mogelijke doen om uw apparatuur werkend te houden, echter bij apparatuur van minimaal 20 jaar oud gelden wel een aantal andere spelregels. Garantie kan alleen gegeven worden op de uitgevoerde werkzaamheden, niet de complete werking van een apparaat. Ook vallen onderzoek en alle transport en verpakkings kosten buiten de garantie.

Zoek & aankoop service

Ook kunnen wij voor u de apparatuur zoeken , aankopen en vervolgens restaureren of modificeren. Voor veel klanten is het lastig om te beoordelen of zij wel het juiste aanschaffen. Wij kunnen deze zorgen van u overnemen. Om van beide kanten teleurstellingen te voorkomen, maken we vooraf goede financiële afspraken.

Meer weten? Neem contact op