Quad 33

  • Gebouwd 1967 tot 1982
  • Totaal 110.000 stuks

De Quad 33 was de eerste transistor voorversterker van Quad, en wat voor een. Achter het simpele uiterlijk zitten zeer veel mogelijkheden verborgen. Met minimale middelen is hier een dijk van voorversterker neergezet. Als je de lijningangen volgt kom je slechts drie transistoren tegen, ondanks dat er ook nog een volledige toonregeling, balansregeling en filters aanwezig zijn. De toonregeling en filters zijn uit schakelbaar. Wie denkt dat ‘Minimal Design’ iets van deze tijd is komt van een koude kermis thuis.

Er zijn echter een aantal probleem gebieden. De Din stekers beperken je in de keuze voor bekabeling. De gebruikte lage signaal niveaus maken aanpassingen aan moderne signaal bronnen noodzakelijk. De volume potmeter met aangebouwde netschakelaar is vaak van een beroerde kwaliteit en niet meer leverbaar, hier komt dan ook restauratie om de hoek kijken en zal vaak een alternatief geplaats moeten worden inclusief een andere oplossing voor het aan en uitzetten van de versterker.

Een ander nogal belangrijk item dat niet meer leverbaar is zijn de schakelaars achter de druktoetsen. Als je kunt kiezen, koop dan een exemplaar met een hoog serienummer. Reparatie van de schakelaars is niet mogelijk, althans niet tegen aanvaardbare kosten.

Want to know more? contact me

Send an email