Skip to main content

Quad 44

5 modulaire ingangen

Introductie: 1979, geproduceerd tot 1989, totaal 40000 stuks

De 44 was de opvolger van de beroemde 33 voorversterker. Echter, behalve het hoog filter, was alles anders. Geen transistoren maar Op-Amps en elektronische schakelaars in de ingangen. Verder was er een mix van Din en RCA connecties op de vijf modulaire ingangen. Er zijn drie series te onderkennen, tot serie nummer 12.000 bleef alles ongeveer hetzelfde, vanaf 12.000 tot 23.000 een gewijzigde voeding en detail wijzigingen, vanaf serie nummer 23.000 viel alles op zijn plek, een aantal schakelingen werden van de later verschenen 34 gekopieerd. Deze laatste versie van de 44 was naast de verouderde Din aansluitingen volledig met RCA connectoren uitgevoerd. Behalve een aantal speciale bestellingen was de standaard kleur vanaf nummer 23.000 donker grijs.

De standaard revisie behelst het vervangen van de elco’s en wat kleine wijzigingen om de gevoeligheid voor schakel problemen met de ingangen te verminderen. Voor de 44 zijn twee nieuwe modulen ontwikkeld, een CD/Aux ingangs module op basis van het laatste schema van Quad en een nieuw voedings bord wat definitief afrekent met de schakel problemen en waar optioneel relais op geplaatst kunnen worden in plaats van de elektronische schakelaars van het type CD4066. Deze schakelaars geven relatief veel vervorming en ruis, tevens beperken ze de maximale signaal grootte. De ingangs module is als los accessoire verkrijgbaar, het voedings bord alleen in combinatie met een revisie.

Op project basis kunnen er aanvullende modificaties plaatsvinden, voor een Engelse klant heb ik bijvoorbeeld een 44 uitgerust met een gebalanceerde in en uitgang.

 

 

Meer weten? Neem contact op